Hoe communiceer ik over hiv op het werk?

Hoe communiceer ik over hiv op het werk?

Je bent wettelijk niet verplicht om je werkgever te vertellen dat je leeft met hiv. Maar het kan wel handig zijn bij medische controles bijvoorbeeld. Het Vlaams Patiëntenplatform en Trefpunt Zelfhulp lanceren een toolbox waar je tips en tricks vindt om op een voor jou comfortabele manier te praten over hiv op het werk.

Deze toolbox bestaat uit een folder met communicatietips voor werknemers, een folder met communicatietips voor werkgevers en een vorming met bijhorend werkboek. Je vindt alle info de webpagina van het Vlaams Patiëntenplatform, waar Sensoa lid van is.

 

Mail mij wanneer iemand reageert –

Sensoa Positief

Je moet lid zijn van Positief Contact, lotgenotencontact voor mensen met hiv om reacties toe te voegen!

Word lid van Positief Contact, lotgenotencontact voor mensen met hiv

Reacties

 • Hoi,

  Ik heb net de folder bekeken. Het is een algemende folder, over aan de slag gaan na ziekte. De folder geeft weinig aan over het taboe HIV, en hoe dit aan te brengen bij een werkgever indien je de keuze wil maken om dit te doen.
  Een folder die specifiek gaat over hoe met je werkgever communiceren over HIV (en collega's, voornamelijk in bepaalde sectoren) lijkt me een goede aanvulling, ik denk eerlijk gezegd dat deze daar wat in tekort schiet...
Dit antwoord is verwijderd.

Live webinar: Impact van corona op leven met hiv

 • Beschrijving:

  Op 1 april organiseert Sensoa in samenwerking met hiv referentiecentrum A.Z. Sint Jan Brugge een Webinar rond hiv en corona.

  We zullen stilstaan rond vaccinatie corona bij mensen met hiv, mentaal welbevinden voor mensen met hiv in kader…

 • Aangemaakt door: Stijn Provoost
 • Tags: corona

ongelijk behandeld of uitgesloten door hiv?

Meld  het aan Sensoa Positief