In memoriam Broeder Flor

In memoriam Broeder Flor

Flor Carrette is onverwachts heengegaan. Velen onder ons kenden hem als Broeder Flor van Effeta. Hij was de bezieler voor een open huis voor mensen met hiv en aids in een voormalig slotklooster in Ronse. Effeta werd begin jaren ’90 opgestart en was een warm opvanginitiatief voor veel mensen.

Effeta zorgde ervoor dat mensen met hiv of aids in het huis konden verblijven om een beetje rust te vinden en energie op te doen. Voor veel mensen is het ook hun laatste thuis geweest waar ze, omringd door de goede zorgen van Broder Flor en zijn team, afscheid konden nemen.

Broeder Flor maakte hiv bespreekbaar. Hij nam regelmatig deel aan activiteiten van Sensoa, zoals de nieuwjaarsreceptie en infoavonden. In maart 2007 kreeg Effeta het bezoek van Prinses Astrid en in 2012 ontving hij de “Marc De Punt” award tijdens het Antwerp Diner.

Sterker dan het verlies is de herinnering die blijft.

Mail mij wanneer iemand reageert –

Sensoa Positief

Je moet lid zijn van Positief Contact, lotgenotencontact voor mensen met hiv om reacties toe te voegen!

Word lid van Positief Contact, lotgenotencontact voor mensen met hiv

Reacties

 • Broeder flor, zal je niet vergeten, maar u wel missen. Jij gaf mij een thuis, vriendschap, vreugde. Jij leerde mij omgaan met mijn hiv. Bedankt voor alles, zal u missen. Rust in vrede,.
 • Moderator
  soms is het hartje een rare boodschap. Hoe kan je een gemis liken?...toch heb ik dit bericht een hartje gegeven, niet als like, maar als blijvende herinnering.
Dit antwoord is verwijderd.

Live webinar: Impact van corona op leven met hiv

 • Beschrijving:

  Op 1 april organiseert Sensoa in samenwerking met hiv referentiecentrum A.Z. Sint Jan Brugge een Webinar rond hiv en corona.

  We zullen stilstaan rond vaccinatie corona bij mensen met hiv, mentaal welbevinden voor mensen met hiv in kader…

 • Aangemaakt door: Stijn Provoost
 • Tags: corona

ongelijk behandeld of uitgesloten door hiv?

Meld  het aan Sensoa Positief