Matteo Sedda: ‘Open zijn over mijn hiv-status geeft me kracht’

Wat doet Matteo?

Hiv heeft Matteos leven een opmerkelijk wending gegeven. Hij is van Italiaanse origine en woont sinds enkele jaren in Brussel. Daar werkt hij samen met Jan Fabre als danser en performer. In het stuk POZ! deelt hij op een kunstzinnige manier zijn ervaringen over leven met hiv.

Matteo vertelt het publiek dat je als persoon met hiv een gewoon leven kan leiden. Dat je dankzij de medicatie het virus seksueel niet kan doorgeven.

Wat hielp hem omgaan met de diagnose?

Na de diagnose is Matteo beginnen lezen over hiv. Hoe gaan anderen om met de diagnose? Hoe vertellen ze het aan hun omgeving? Hoe doen ze het om de medicatie correct in te nemen?

Talloze kunstenaars en performancers waren overleden aan de gevolgen van aids. Freddy Mercury was een voorbeeld voor Matteo. Hij was fel vermagerd en stervende. En toch zong hij over het leven. Dat sterkte Matteo.

Matteo danst in POZ! het taboe weg

POZ! is voor Matteo dé manier om familie en vrienden te vertellen dat hij hiv-positief is. Op een kunstzinnige manier open zijn over mijn hiv-status, geeft hem kracht.

POZ! speelt op 16 september om 20 en om 22 uur. Bestel je tickets via www.beursschouwburg.be

Mail mij wanneer iemand reageert –

Sensoa Positief

Je moet lid zijn van Positief Contact, lotgenotencontact voor mensen met hiv om reacties toe te voegen!

Word lid van Positief Contact, lotgenotencontact voor mensen met hiv

Reacties

  • Moderator
    is er toevallig iemand gaan kijken...door mijn werk ben ik niet kunnen gaan maar zijn er indrukken van de voorstelling?...
Dit antwoord is verwijderd.

Vhiva goes back live

  • Beschrijving:
  • Aangemaakt door: Sensoa Positief

ongelijk behandeld of uitgesloten door hiv?

Meld  het aan Sensoa Positief