COVID-19-vaccinatienieuwsflits van het Vlaams Patiëntenplatform

Sensoa is lid van het Vlaams Patiëntenplatform (VPP). Het VPP draagt bij tot de verhoging van de levenskwaliteit van patiënten en hun omgeving. Het wil noden en knelpunten oplossen via belangenbehartiging. Dit op alle beleidsniveaus en binnen alle gezondheidsvoorzieningen.

Het VPP houdt de vinger aan de pols ivm de COVID-19-vaccinatiecampagne. In een volgende fase van de campagne is het de beurt aan de ‘risicopatiënten’, mensen tussen 18 en 64 jaar met een onderliggende aandoening. Op basis van een wetenschappelijk advies van de Hoge Gezondheidsraad werd deze groep van risicopatiënten begin februari afgebakend. Mensen met #hiv/#aids behoren tot deze groep.

De patiënten krijgen een uitnodiging om met voorrang gevaccineerd te worden. In deze nieuwsflits bundelt het VPP de antwoorden op vragen die leven bij vele patiënten en ledenverenigingen. 

Wil je met iemand praten over hiv en corona? Sensoa Positief staat paraat: positief@sensoa.be of 078 151 100 (maandag 13-16 uur, donderdag 18-21 uur). Of bespreek je ervaringen met anderen op het forum.

Mail mij wanneer iemand reageert –

Sensoa Positief

Je moet lid zijn van Positief Contact, lotgenotencontact voor mensen met hiv om reacties toe te voegen!

Word lid van Positief Contact, lotgenotencontact voor mensen met hiv

ongelijk behandeld of uitgesloten door hiv?

Meld  het aan Sensoa Positief